מדוייקת

18 פבר

השבוע נפרדתי מדודתי היקרה, שולה. הדודה הכי מדוייקת ומוקפדת בעולם.

שולה היתה מסתובבת בעולם כאילו אין התחממות גלובלית. כמו פאטה מורגנה, היתה מגיחה מאילת החמה, כשהיא לבושה במיטב מחלצותיה – חליפות מחוייטות, שתפרה במו ידיה, מטפחת על הצוואר, אביזרים תואמים, מאופרת ומפונפנת.

לנצח אזכור את מילדותי את מסעות הקניות בתל אביב: בדים בנחלת בנימין, נעלים משובחות באלנבי אצל 'מיקולינסקי' המיתולוגית וסיום מתוק ומפנק ב'קפולסקי'.

ושלא תחשבו שדובר בגברת מפונקת ומוגזמת. היא היתה אשת עבודה, חרוצה ומתמידה. ממטבחה הצנוע יצאו מטעמים משובחים, ותמיד הכל עמד דום, נוצץ ומבריק.

זכיתי בכזו דודה, שאהבה, כיבדה ופינקה אותי מאוד.

לזכרה, אני כותבת היום, ומשתפת במתכון שמשאיר טעם של עוד, ממש כמו הדודה שלי.

מדוייקות ומשאירות טעם של עוד

המתכון המקורי שייך ליהלי ליפשיץ ששיתפה אותו בתוכנית הבוקר של טל ואביעד לפני הרבה שנים. שיניתי קצת, והנה הוא להנאתכם.

*ריבועיות מוגזמות*
כי מוגזם לחשוב שלא נרצה מהן עוד
(לתבנית 22×32)

חומרים לשכבה התחתונה:
1/4 1 כוסות קמח רגיל
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס אבקת קקאו מנופה
125 ג' חמאה מרוככת
2-3 כפות מים
1/4 כפית מלח הימליה גס

לשכבה העליונה:
פחית חלב מרוכז
ביצה
1/2 1 כוסות אגוזים קצוצים
1/4 כפית מלח הימליה גס

הכנה:
מערבבים יחד את חומרי השכבה התחתונה, עד לקבלת בצק גמיש. משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, אופים 10-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני.
בינתיים, מערבבים יחד את חומרי השכבה העליונה.
מוציאים את התבנית מהתנור ויוצקים מעל השכבה החומה. אופים כ20 דקות נוספות, או עד שמשחים.
מוציאים ומצננים ורק אז- פורסים לריבועיות קטנות.
מאחסנים בקירור.
💜 אני ממליצה להכין מיד כמות כפולה ולשמור בקופסאות בהקפאה💜

אגב- את עניין ההקפאה למדתי מהדודה, שאם היית עומד לידה ללא תזוזה, יש מצב שהיתה מקפיאה גם אותך 🙂

שיהיה סופש מחוייך ומשמח,

תהנו ועדכנו אם אהבתם 🙂

אני.

תגובה אחת to “מדוייקת”

  1. motior 19 בפברואר 2022 בשעה 9:18 #

    יהי זכרה ברוך

    Liked by 1 person

כתיבת תגובה