נתחיל מזה שאני ממש שמחה שהשנה הזו עומדת להסתיים.
היא היתה שונה.
בדרך כלל יש לי נטייה לחבק שונות ולקבל באהבה, ובאמת, התחלנו בטוב, אבל היא קצת חצתה גבולות (תרתי משמע!!!)
כרגע המצב הוא כזה- אנחנו מסיימות את מערכת היחסים הלא קצרה הזו, בטעם, איך לומר- לא משהו…
כדי לשנות את הטעם, אני משתפת מתכון שישאיר טעם מתוק.
מטעמי שונות- דבש לא יהיה פה, אבל כן יהיה- מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס מהממות.

בחודשים האחרונים (נוב' 20, אבל מי סופר…) פצחתי בהתחמחות עוגיות. השובבות האלה מקלות על שביזות יום א' ומשאירות טעם של בית וילדות.
הרבה מתכונים נוסו כאן: עוגיות חמאה כפר סבאיות (הן לא נכנסות לתחרות בכלל, אבל נגיע גם אל המתכון הזה בקרוב), שוקולד צ'יפס טבעוניות, וסוג נוסף של שוקולד צ'יפס וטחינה טבעוניות, וגם המשובחות של רות מהבלוג 'שמח במטבח'. אני מאוד מאוד ממליצה לנסות את המתכון האחרון או לפחות לקרוא (ההסברים של רות מאודדדד ברורים, מציעים תחליפים ובקיצור (כל מה שלי אין סבלנות לעשות 🙂 )

בסוף בסוף- אנחנו חוזרים למתכון הישן והמוכר, שהחבר'ה אוהבים מאוד, עוד משחר ילדותם.
הגענו למצב ש… הלוחם לא יכול לחזור לחיק מחלקתו ללא שתי קופסאות לפחות, של העוגיות האהובות האלה.
מה מיחד עוגיות שוקולד צ'יפס על פני כל עוגיה אחרת? זה לא השוקולד. יש הרבה עוגיות ממולאות שוקולד שלא מתקרבות אליהן. אני חשבתי על זה, ולדעתי זה בגלל ש… הן שונות! כל אחת היא יחידה ומיוחדת (כמו בשיר של ברני) , מפתיעה ומעניינת, כל ביס מרגיש אחרת, לפעמים יש הרבה שוקולד, לפעמים פחות, לפעמים בגוונים שונים… לפעמים קצת מליחות… בקיצור, הבנתם. הן הראי שלנו 🙂

מחבקים שונות
אז שניה לפני הסגר הבא, צאו לחנות השכונתית והצטיידו בחומרי גלם משובחים, שיקפיצו את העוגיות שלכם לגבהים חדשים.
למה שכונתית? כי כולנו רוצים לתמוך בעסקים קטנים מקומיים! אני מרגישה את הרוח הנעימה הזו, ורוצה להעביר אותה הלאה באהבה גדולה.
על שלושה דברים עומדת ערמת עוגיות שוות 🙂
סוכר חום כהה (שלאחרונה צץ מחדש על מדפי הסופר), כף קפיצית (קטנה או גדולה) ושוקולד משובח!

עוגיות שוקולד הצ'יפס של ליאור (כ20עוגיות)
2 ביצים
1 כוס סוכר חום כהה
1 כוס קמח רגיל
3/4 כוס קמח תופח מלא (אפשר גם רגיל)
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כוס שמן (אני משתמשת בקנולה)
1/2 1 כוס שוקולד צ'יפס איכותי (אנחנו מערבבים חלב ומריר של קליבו)
הכנה:
מחממים תנור ל170 מעלות (טורבו).
מערבבים היטב ביצים וסוכר, מוסיפים את הקמחים וסודה לשתיה, לאחר ערבוב קל, מוסיפים את השמן ולבסוף את השוקולד.
על תבנית מרופדת בנייר אפיה, יוצרים תלוליות מהתערובת (אני משתמשת בכף קפיצית קטנה), תוך כדי שמירה על ריחוק חברתי בין עוגיה לעוגיה. אופים כ10 דקות (מוציאים כשהשוליים משחימים, שימו לב לא לאפות אפיית יתר.
במקרה חרום בלבד- אפשר להשתמש בשוקולדים שנשארו בבית…

זהו, יש עוד מתכון להתענג עליו בסגר, שיהיה בטוח יותר טוב מהקודם, כי….
יש לנו יעד חדש לחלום עליו לחופשה הבאה 🙂
ולסיכום, אני מאחלת לי, שבחג הזה נצליח לאכול ארוחה אחת משותפת של המשפחה הגרעינית שלנו, שהטיילת תגיע בשלום מהטיול הגדול, שהלוחם יצא סוף סוף הביתה, ובקיצור, שאאפה הרבה עוגיות!

שנה מצויינת ומתוקה גם לכם,
אני.
מהממת שאת!!!
מאחלת לך את השנה הכי שווה בעולם מכל בחינה שהיא!
אהבתיאהבתי
תודה אהובתי, שתהיה שנה משמחת במיוחד!
אהבתיאהבתי
שנה טובה ושונה מהקודמת (רק לטובה)!
אהבתיאהבתי
שנה מצויינת לך ולמשפחה!
אהבתיLiked by 1 person
יאללה, הולכת לבדוק גם את המתכון שלך.
אהבתיאהבתי
יאללה, מחכה לתמונות!
אהבתיאהבתי