חם, חם בטבריה….

20 אוג

כן, חם, חם, לוהט!

בטבריה וגם בכפר סבא….

כל כך חם שאני 'לא מוצאת מקום' 🙂 … אם זה היה מתאפשר, הייתי מעדיפה לבלות את חודשי הקיץ בלפלנד… בלית ברירה, אני בבית, במזגן, ואם הוא היה מספיק גדול הייתי יושבת בתוכו.

פעם שמעתי איזו טענה שכל אחד אוהב את העונה שבה הוא נולד….. לא עובד אצלי….

wp-image-706024368jpeg.jpeg

מכיוון שזהו המצב, אני ממעטת לצאת, אם במקרה ראיתם אותי מחוץ לבית, דעו שכנראה היתה סיבה ממש טובה וחשובה לזה :0) אני משמרת אנרגיה, משתדלת לעשות כמה שפחות, מעגלת פינות יותר מהרגיל, ובקיצור—-

פשוט מחכה שיעבור כבר…
ממש לפני יום ההולדת שלי (ושל הקולקטיב), הגיעה אליי הביתה מתנה ממש מפנקת.

סיר.

כן, אני יודעת שלא לכל אחד סיר הוא מתנה מפנקת, אבל לי כן. הוא הגיע אליי עם שליח עד פתח הבית (כבר מעולה, לא נאלצתי להיפרד מהמזגן) מישהי (חמודה מאוד) במאמא גורו קראה את פוסט הסכינים שלי בעיון רב כנראה, והיתה קשובה לקריאתי הנרגשת בסופו 🙂

ולא סתם סיר. רוסטר. Food appeal


אז מה כל כך מרגש בו? נתחיל מזה ש….

הוא מלבני


פעם קופאית הציעה לי לקנות סט קופסאות אחסון עגולות במבצע, ועניתי ש…. אני נגד כלים עגולים, כי הם מבזבזים לי יותר מדי מקום. היא בהתה בי מספר דקות, במהלכן חשבתי לי שהיא פשוט ממתינה שיגיעו לכפות אותי בכתונת משוגעים, אבל אז אמרה…. 'יש בזה משהו…' 🙂

 

הוא מכיל 6.4 ליטר (קיץ, מתבגרים, שרב כבד=רעב כבד… ) ניחן בפיזור חום מצוין שמקצר מאוד את הבישול או הצלייה (ע"ע חם לי ולא בא לי לעשות כלום…) ויש לו בחלק הקרוב לדפנות- 'תעלה' מיוחדת למלח, שמשאירה את האוכל עסיסי גם כשהוא ללא טיפת שומן!!! קל לניקוי (ציפוי שייש) קל משקל (ביחס לסירי יציקה אחרים שמכילים כזה נפח) בקיצור, אהבה ממבט ראשון.

לפי חוקי הסדר הנוקשים אצלנו בבית (גילוי נאות: חוקים אלה אינם חלים על חומרי יצירה ובוודאי שלא על מספריים), מיד כשהוא הגיע, יצא מהבית סיר אחר, כדי לפנות לו מקום…. ובכל זאת, הוא אצלנו כבר חודש ועדיין לא נכנס לארון….

הנה כמה רעיונות למנות זריזות שמתאימות בול לסוף הקיץ, כשכבר אין כוח לבשל ולהתאמץ:

ירקות צלויים בשכבות: בצל, שעועית צהובה, דלורית. בתעלה, מלח ארץ בתיבול טוסקנה (כי תמיד שווה לחלום רחוק ומתוק…) 20 דקות ב200 מעלות

סלמון צלוי בציפוי פסטו שקדים (בתנור שלנו זה לקח רבע שעה ב200 מעלות)

wp-image-404629479jpeg.jpegwp-image-1928581922jpeg.jpeg

פסטו שקדים:

4 חבילות בזיליקום של הסופר, או זר גדול אחד מהשוק

3-4 שיני שום (תלוי בגודל)

1/2-1 כוס שמן זית איכותי

כפית מלח

100 גרם שקדים מולבנים טחונים

מכניסים הכל למעבד מזון, מתחילים עם חצי כוס שמן זית, ומוסיפים עוד שמן בהתאם לסמיכות שאוהבים.

אני מחלקת את הכמות הזו ל2-4 צנצנות, אחת למקרר והאחרות למקפיא, והן מצילות אותי כל פעם מחדש 🙂

תפו"א עם פרגיות: שכבת תפוחי אדמה, מעט מלח מתובל, מעל שכבת פרגיות תבלין גריל עוף או טנדורי, מלח בתעלה, 30 דקות ב200 מעלות.

wp-image-227479758jpeg.jpeg

wp-image-1502883675jpeg.jpeg

גלילות חזה עוף: קילו שניצל, 3 כפות חרדל (אני השתמשתי בחרדל גרגרים), 3 כפות ריבה, שלוש שיני שום כתושות. אם אוהבים טעם מעושן, אפשר להוסיף גם פסטרמה. מערבבים את חומרי התיבול, מורחים את השניצלים, אם רוצים, מניחים פרוסת פסטרמה, מגלגלים ומניחים בתבנית. מעל מפזרים מלח, פלפל או מלח מתובל. ושוב, מלח בתעלה, 20 דקות ב200 מעלות. מוציאים ופורסים בסכין טובה. אפשר להגיש חם, קר, כמנה ראשונה, או עם סלט קייצי מרענן.

wp-image-764174343jpeg.jpeg

wp-image-1537980694jpeg.jpeg

wp-1471342925431.jpegwp-1471342937131.jpegwp-1471342943669.jpeg

אנחנו אכלנו עם סלט חסה ועם סלט כרוב כיפי במיוחד: כרוב, נקטרינה, בצל ירוק ואגוזים. אפשר לגוון עם אגסים וחמוציות.

רוטב לסלט כרוב (מספיק לשלושה סלטים בערך):

1/3 כוס שמן

1/3 כוס לימון

גרידת לימון

כפית שום כתוש

כף דבש/ סילאן

מלח, פלפל

מכינים את הרוטב בצנצנת ושומרים במקרר עד שבוע.

את הכרוב, אנחנו פורסים ושומרים במקרר כשהוא פרוס, בקופסה מלבנית או בשקית זיפר, הוא תופס פחות מקום  🙂 ונשמר כחמישה ימים. ככה, כשמתחשק סלט, פשוט שולפים, מערבבים עם רוטב ולא מתעצלים…

wp-image-889813395jpeg.jpeg

כשאתם נכנסים לאתר, ממליצה להסתכל גם על השייקר הזה של ראסל הובס, קניתי לנו אותו מתנה לפסח והוא ממש מעולה!

קניית מוצרי חשמל היא קטגוריה שמעולם לא נאלצתי להתמודד איתה, אבל הנה, הצלחתי לעמוד בה בכבוד (אני יודעת שאתם גאים בי שם למעלה) השייקים יוצאים חלקים, הוא גורס גם קרח והמחיר- ממש מעולה! השייקים האלה הם שיחוק בקיץ…

ו…. תעשו טובה, אם אני לא רוצה לחגוג יומולדת, תקבלו את זה ואל תעלבו…. זה לא אתם, זו אני!

מזמינה אתכם לחגוג לי חצי יומולדת ב16 לינואר 🙂

נשתמע בסתיו :0)

אני.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13 תגובות to “חם, חם בטבריה….”

  1. motior 21 באוגוסט 2016 בשעה 3:53 #

    הסתיו מתקרב… עוד חודשיים כבר יהיה פה נעים 😉
    תתחדשי ומזל טוב!

    אהבתי

    • livelach 21 באוגוסט 2016 בשעה 4:00 #

      תודה על האיחולים, מוטי, אני מקווה שבראשון בספטמבר כבר תורגש כאן הקלה משמעותית 😉

      אהבתי

  2. עינת 21 באוגוסט 2016 בשעה 5:43 #

    חייבת לנסות את הסלט הזה!
    את שומרת אותו במקרר מתובל או מתבלת לפני האכילה?

    אהבתי

    • livelach 21 באוגוסט 2016 בשעה 9:48 #

      בדרך כלל שומרת את הכרוב בכלי אטום, ממש לפני ההגשה קוצצת בצ'יק את השאר ומוסיפה את הרוטב.

      אהבתי

  3. אהובה 21 באוגוסט 2016 בשעה 5:44 #

    את כל כך צודקת! (תמיד…..) בכל מקום בארץ חם אפילו אצלנו……..מדליקים מזגן כל היום! לגבי הסיר נשמע מעולה. יש לי רוסטר כזה בלי תעלת המלח….
    לגבי היומלדת ……נחשוב על משהו ❤

    אהבתי

    • livelach 21 באוגוסט 2016 בשעה 9:49 #

      תודה אהובה, את בין היחידים שהצליחו השנה לציין לי יומולדת, מזל שהקולקטיב חגג ביחד 😃

      אהבתי

  4. רתם 21 באוגוסט 2016 בשעה 8:41 #

    המון מזל טוב!
    הרבה בריאות! 🎈🌟🎈
    ושהמשך הקייץ יעבור בקרירות עד כמה שאפשר…

    אהבתי

    • livelach 21 באוגוסט 2016 בשעה 9:49 #

      תודה רבה רתם, איזה כיף שאת עוקבת מגיבה, קיץ קריר ונעים גם לכם!

      אהבתי

  5. ריקי נ. 21 באוגוסט 2016 בשעה 9:54 #

    רושמת לי חגיגת יומולדת בינואר, אומנם אקדים לך בשבוע וקצת אבל אהיה שם!
    הכלי הזה באמת נראה להיט, צריכה לחפש כזה אצלנו!

    תחזיקי מעמד, זה עוד מעט נגמר והיי יש לך מזגן!

    אהבתי

  6. אביטל 25 באוגוסט 2016 בשעה 9:52 #

    תודה!!! יכולה להסביר את המשפט "מלח בתעלה"?

    אהבתי

    • livelach 25 באוגוסט 2016 בשעה 11:51 #

      הי אביטל, כן, סליחה שלא הייתי מדוייקת, לסיר הזה יש שקע מיוחד בדפנות, מעין 'תעלה' לשים בה מלח, מבלי שהוא יגע באוכל, רק ישמור על העסיסיות. אני מניחה שאפשר לעשות את זה גם בסיר רגיל, שאין בו 'תעלה', פשוט להניח בצדדים מלח. התעלה מכילה כ20 גרם מלח. אני מניחה שזה שהמציא את הסיר, אכל הרבה עוף במלח בשנות השבעים 😊….

      אהבתי

כתיבת תגובה