סיבה למסיבה

11 ינו

לפני כמעט שבועיים חגגנו סילבסטר. אני יודעת שהרבה אנשים מרימים גבה לנוכח חגיגות הסילבסטר… ובכן, מבחינתנו זו סיבה למסיבה, תירוץ טוב לצאת מהשגרה, לשמוח ולחגוג עם המשפחה הנבחרת שלנו (=המון חברים וגם אחים, גיסים וגיסות 🙂 )

זו גם הזדמנות טובה לסגור שנה קלנדרית, והזדמנות שניה להתחיל (שוב) מחדש עם המון אופטימיות, יעדים וחלומות חדשים. ומעל ומעבר להכל- שמחה גדולה והנאה צרופה!

בקצב האיטי שלנו, כמעט שבועיים התכוננו למסיבה- ארגנו, סידרנו, רקדנו, טעמנו, תלינו, צחקנו, ונהנינו מאוד מההכנות.

כדי ליצור אוירה מתאימה, נעזרנו במבחר הפריטים המגוון שלנו מרחבי הארץ והעולם 🙂

במטבח- מנורות אדומות ודגלוני 'סגלגלים'

2014-12-29 23.29.22

בפינת הצילום, זר פרחים גדול ומרשים בעיצובה של רחלי המוכשרת,מ'פרחים בכפר' ושרשרת לבבות קלועים

2014-12-29 23.30.39

מבט קרוב יותר על פינת הצילום- שגרפה הצלחה מסחררת 🙂

2014-12-30 00.22.21

המנורות קיבלו עיצוב משלהן (סליחה מהמעצבת של מנורות ברגמן, זו היתה רק תוספת זמנית…) לאחת התווספה שרשרת פעמונים קטנטנים)

2014-12-29 23.30.58

2014-12-30 10.07.04

השניה קיבלה עיצוב מיוחד של רחבת ריקודים, לעיצוב הזה קראנו 'מזרח ומערב' תלינו עליה לבבות חרוזים מהולנד וכדורי מראות קטנים מפתח תקוה

2014-12-30 10.05.36

2014-12-30 10.05.49

מעל השולחן נתלתה שרשרת אותיות מלווה בפעמוני ענק

2014-12-30 10.07.50

2014-12-30 10.06.53

על השולחן נפרסה מפה אפורה משובצת- הכי קרוב לכסוף שמצאתי 🙂  (מפת פוליאסטר מעולה! שנקנתה ב'אקפולקו מותגים' , בתל יצחק, ללא גיהוץ, דוחה כתמים, מחיר טוב, ממליצה מאוד! יש אותה גם בירקרק משובץ ובכחול משובץ)

על השולחן הוצבו קופסאות פרפרים מהממות שיצרו עוגת שלוש קומות, בתוכן שי קטן מתוק לאורחים- שוקולדים כסופים.

2014-12-30 10.06.45

בניגוד לאירוח רגיל, סביב שולחן, כשמארחים למסיבה, האנשים לא תמיד מכירים אחד את השני, ולכן, המלצה חמה- לפתוח במשהו שיחמם את האווירה, איזה פונץ', או סיידר אלכוהולי יכולים לעזור מאוד, במיוחד במזג האוויר החורפי הזה!

מתכון לסיידר אלכוהולי חם
מביאים לרתיחה בסיר
1.5 ליטר מיץ תפוחים
2 מקלות קינמון
2 תפוחי עץ חתוכים לקוביות
אם אוהבים אפשר מעט ג׳ינג׳ר מגורד (אני ויתרתי, כי לא כולם אוהבים)
כשמגיע לרתיחה, מוסיפים פנימה
2 כוסות רום

מגישים חם, מאוד! לכל אורח שנכנס הביתה 🙂

בגזרת המזון- המון צלחות קטנות של 'אוכלים' שאפשר לאכול בעמידה או תוך כדי ריקוד סוער 🙂 עם קיסם או מזלגון קטן, עדיפות לכאלה שניתן לאכול בטמפרטורת החדר- שהמארחים יהיו פנויים לחגוג! מיותר לציין שכל המנות לוו במיני שלטים מחיקים, שכולם ידעו מהי כל מנה ומנה

2014-12-31 21.58.26  2014-12-31 21.57.32 2014-12-31 21.57.37 2014-12-31 21.57.45 2014-12-31 21.57.52  2014-12-31 21.58.07

2014-12-31 22.13.08

2014-12-31 22.13.00 2014-12-31 22.12.52

מכון ממש שווה לסלט מוצלח במיוחד:

סלט עדשים עם סלק
3 כוסות עדשים שחורות וירוקות מבושלות עד למצב קראנץ׳ (אני מנביטה ולכן הבישול שלי קצר מאוד)
4 סלקים בינוניים מבושלים וחתוכים לקוביות (אני משתמשת בסלק מבושל אורגני בואקום, שקית אחת)

חופן נדיב של בצל ירוק קצוץ

חופן חמוציות

100 ג' שקדים מולבנים קלויים

לרוטב:

2 כפות שמן זית

2 כפות בלסמי

2 כפות סילאן

1/4 כוס מיץ לימון

רבע כפית פפריקה חריפה

מלח ופלפל לפי הטעם

מערבבים הכל ומגישים. אם רוצים- אפשר להכין יום מראש, מלבד השקדים והבצל הירוק, שאותם מומלץ להוסיף ממש לפני ההגשה.

בתיאבון!

את שולחן הקינוחים לא הספקתי לצלם, אבל מבטיחה לכם שהיה שווה!!!!

שתהיה לכולם 2015 איכותית, משמחת ומלאה בחברים!

אני.

4 תגובות to “סיבה למסיבה”

  1. motior 12 בינואר 2015 בשעה 9:34 #

    שנה מוצלחת לכם!
    אני אוהה באת הרעיון של השלטים המסבירים מהו המאכל

    אהבתי

    • livelach 12 בינואר 2015 בשעה 15:40 #

      תודה רבה! גם לכם! שתהיה יותר טובה מקודמתה 🙂

      לילך
      0546415606

      אהבתי

  2. ההנאות שבדרך 13 בינואר 2015 בשעה 4:29 #

    איזה מסיבה נהדרת ! גם אני "קופצת" על כל סיבה למסיבה ואצלנו היתה מסיבה מוזהבת ולא כסופה 🙂

    אהבתי

    • livelach 13 בינואר 2015 בשעה 4:42 #

      איזה יופי!!! אפשר לקבל הצצה? אצלך בבלוג?

      לילך
      0546415606

      אהבתי

כתיבת תגובה