אחרי החגים זה עכשיו…. (וגם- איך מכינים פחזניות ברבורים)

12 אוק

כל הקיץ דחיתי ודחיתי והנה הגיע העת…. אחרי החגים זה עכשיו, וזה הזמן לקיים הבטחות….

אז הנה קיום הבטחה אחת, שממש קל לסמן עליה וי…

אמנם סותר את כל הבטחות הדיאטה, אבל מה לא עושים בשביל חברים 🙂 (רם, גם בשבילך!)

יכול להיות שזה נראה לכם פאסה או נוסטלגי מדי- אבל הקינוח הזה תמיד מנצח, עוד לא נתקלתי במישהו שלא אוהב אותם….

בחגים התמקצעתי באפיית ברבורים. עשיתי כל כך הרבה…. כמעט לכל מקום הגענו עם ברבורים. אל תשאלו איך נוסעים איתם לארוחות, במלה אחת אומר- בזהירות 🙂

והנה אחד מהם בתמונה פוטוגנית במיוחד שמוקדשת לסבתא עליזה שכל כך אהבה -אותנו וגם פחזניות 🙂

ו… אל תזמינו אותנו בציפיה שהם יגיעו גם- כי נראה לי שסיימתי איתם לפחות עד שבועות 🙂

ה- מתכון לבצק רבוך, עובר אצלנו במשפחה שנים, אני חושדת שהקרדיט מגיע לרות סירקיס (אמא- מה את אומרת?!) ו…אני מוסיפה כמה דגשים משלי, בעיקר לגבי האפייה- כדי לוודא שיצאו תפוחות ולא דחוסות. הבצק ניטרלי, ללא סוכר, וזו לא טעות.

  • מחממים תנור מראש, חשוב- לא לדלג על זה. 180 מעלות, בטורבו (המאוורר מפזר את החום טוב וכך הן תופחות יפה)
  • מבשלים יחד 100 ג' חמאה עם 1 כוס מים, מסירים מהאש כשנמס ומבעבע.
  • טורפים פנימה 1 כוס קמח (רגיל) ורבע כפית מלח. מערבבים עד שנוצר גוש בצק שנפרד מהדפנות. מבשלים עוד כמה שניות.
  • מבליעים לתוך הבצק 4 ביצים בינוניות- אחת אחת (לא לעגל פינה עם זה), רק כשאחת נטמעת בבצק- ממשיכים עם הבאה בתור.
  • מעבירים את הבצק לשתי שקיות זילוף, גדולה עם מזלף משונן (לגוף הברבורים) וקטנה עם מזלף עגול חלק ויחסית צר (לצווארי הברבורים). (תמונות של הזילוף בהמשך)
  • מכניסים לתנור החם, את הפחזניות אופים 40 דקות! עד שהן שחומות ותפוחות. הם יתעתעו, אחרי משהו כמו 20 דקות יראה לכן שהן מוכנות, אל תוציאו, כי הן עדיין לא אפויות בפנים.
  • את הצווארים אפשר לאפות עד שמשחימים, זה לוקח בערך 20 דקות.
  • עדיף לא להכניס שתי תבניות ביחד, תלוי בתנור שלכם.

אני בדרך כלל אופה כמות כפולה- כי… לא שאני מאשימה מישהו חס וחלילה- אבל הן פשוט נעלמות…. (בחג האחרון עשיתי כמות מרובעת 🙂 )

הקצפת המושלמת (כמות שמספיקה למילוי כמות כפולה של הבצק שלמעלה) :

מקציפים יחד לקצפת יציבה:  2 שמנת מתוקה, 1/2 אינסטנט פודינג וניל (שתי כפות גדושות), חצי כוס חלב ו2 כפות גדושות של אבקת סוכר.

מזליפים רק כשהפחזניות קרות!

והנה כמה תמונות להמחשה:

המזלפים שאני משתמשת בהם (זו לא תורה מסיני, אפשר מה שבא לכם)

הימני לצווארי הברבורים, האמצעי לגוף (משונן כי אז נוצר מראה של נוצות, אבל באמת שלא חייבים :-)) והשמאלי למילוי הקצפת. לגבי שקיות הזילוף- אני ממליצה על חד פעמיות (אני ממש משתדלת להמעיט בשקיות, אבל כאן אני לא מוותרת), פעם אחרונה קניתי בשוק ראש העין, במחיר ממש טוב והן מצויינות!

הזלפת הפחזניות (גוף הברבור) ולא נורא אם זה לא יוצא ממש מדוייק

הזלפת הצווארים

בתבנית נפרדת, כי זמני האפיה שונים, מזליפים צורות 2 . אני מתחילה מהבסיס ומסיימת ב"מקור"

ככה הם נראים/ות אפויים/ות

אחת הפחזניות חותכים לרוחבן, בסכין חדה (אני משתמשת בסכין עגבניות) ואת החלק העליון (מין כיפה) חוצים לשניים- אלה יהיו הכנפיים

ההרכבה: מזליפים על הבסיס קצפת, מניחים את  הצוואר ( כשבסיס הספרה 2 'נדבק' לקצפת) ושתי הכנפיים לצידו.

זהו. אפשר לזרות מעל אבקת סוכר, אצלי הכי הכי אוהבים אותם ללא קירור- כשהם טריים טריים… אם אתם לא מחכים לרגע האחרון- ממליצה להציב לידם שומר, כי מנסיון – הם פורסים כנפיים 🙂

כל מה שנותר לי לאחל לכם עכשיו זה הצלחה בדיאטה של אחרי החגים…

🙂

אני.

מודעות פרסומת

8 תגובות to “אחרי החגים זה עכשיו…. (וגם- איך מכינים פחזניות ברבורים)”

  1. דפי 13 באוקטובר 2012 בשעה 16:56 #

    טוב יש לי מחשבות שניות…. אין לי מזלפים ואני לא בנויה לעבודות כאלה. ממתינה בסבלנות עד… שבועות את אומרת? (:

    אהבתי

    • livelach 13 באוקטובר 2012 בשעה 21:21 #

      דפי- צר לי לבשר לך אבל ראיתי אותך כבר עושה דברים מורכבים בהרבה מזה… בכל אופן- כשתהיה סיבה טובה למסיבה- אני מתחייבת בזאת להתייצב עם ברבורים 🙂

      אהבתי

  2. רחלי גזית 13 באוקטובר 2012 בשעה 21:01 #

    נדמה לי שהברבורים של רות סירקיס היו מרנג ולא פחזניות, אבל אולי אני טועה… בכל אופן זה נראה ונשמע מושלם. הולכת לדפי לחכות לך עד שבועות (-:

    אהבתי

    • livelach 13 באוקטובר 2012 בשעה 21:21 #

      טוב שברתן אותי, יהיו כנראה לפני 🙂 מחר נקבל את התגובה הרשמת של אמא שלי 🙂

      אהבתי

  3. קשת 16 באוקטובר 2012 בשעה 7:26 #

    מהממים!
    ביום שישי עידו ואני ניסינו להכים פחזניות ולא הצליח לנו 😦
    הבלילה יצאה דלילה מדי ולא נעמדה יפה בהזלפה. ופעלנו בדיוק לפי המתכון…. 😦

    אהבתי

    • livelach 18 באוקטובר 2012 בשעה 8:40 #

      קשת, אני ממש מתבאסת לשמוע- אנחנו חייבות לעשות תיקון למצב!

      אהבתי

  4. רחלה 19 באוקטובר 2012 בשעה 6:25 #

    נראה מעולה, אולי ננסה עוד היום… מקווה שיצליח, יש הרבה אורחים :-).

    לכמה פחזניות הכמות הבסיסית מספיקה?

    אהבתי

    • livelach 19 באוקטובר 2012 בשעה 9:14 #

      הכמות מספיקה לכ15 פחזניות. כשאת מבליעה את הביצים, תעצרי אחרי 3 ותבדקי שזה לא נוזלי מדי- רק אז תוסיפי את הרביעית- אם הביצים גדולות- שלא יהיה נוזלי מדי, אני מניחה שזה מה שקרה פה למגיבה שלפניך.

      אהבתי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: