יומולדת שמח ושני מתכונים של קינוחים קלים לימים קרים

4 דצמ

השבוע היה גדוש באירועים שונים ומגוונים שמחים יותר ופחות, לשמחתי קינחנו את השבוע במסיבת יומולדת משפחתית (תמיד כיף לסיים את השבוע בנימה אופטימית).

זו היתה סיבה טובה לכרטיס ברכה.

הסקראפ אצלי הוא תחביב משני (בלי להעליב אף אחד….), סחפה אותי לתוכו חברה שטוענת שאני כבר עושה את זה- רק בבדים…

מפאת מחסור במקום, אני משתדלת לא להתפרע עם רכישות (פאנצ'ים ועניינים) ולהכין בעיקר כרטיסים ועדיף שיהיו פשוטים ככל הניתן. בדרך כלל הכרטיסים מצטרפים למתנות של לי ולך והפעם- היתה סיבה פרטית למסיבה.

אז זה הכרטיס שהכנתי:

הוא כלל בתוכו שובר מתנה נשלף:

רצועת ה"מזל טוב" נשלפת כלפי מעלה-מטה, עם אפשרות השווצה ותליה על המקרר, מתוך היכרות מעמיקה עם אמא שלי 🙂

מאחור (על הסרט העוטף, הדבקתי מגנט פרסומת (ויסלחו לי דומינוס פיצה), את זה למדתי מרחלי גזית (המקסימה) באחת מסדנאות הכרטיסים שעשיתי אצלה. אז מסתבר שאפשר לעשות דברים יפים גם במינימום השקעה (שני  דפים – אחד דו"צ  והשני חלק ואותיות שוות) . את הכל רכשתי במסטיקים באחת מהגיחות ה'מרפאות' שלי לשם -תמיד אני יוצאת משם מאושרת- תמיד יש משהו חדש ומסקרן ותמיד חיוך והמון המון שלווה ורוגע.

לארוע הבאתי כל מיני, בין השאר שטרודל תפו"ע ללא סוכר.

הכנתו הובילה (שוב) למבצע- חבר מביא חבר…. (נשארה מלית אז הכנתי לבני הבית קצת קראמבלים… )

למרות  שהוכן ללא סוכר, זה לא הורגש בתוצאה הסופית (ככה אמרו לי, תוך כדי חיסול טוטאלי…) . המתכון המקורי של השטרודל מתוך ספרון מתכונים שהבאתי פעם מפראג (המתכון כלל מלית מחמישה תפוחים- וזה כמו שהבנתם – יותר מדי… כנראה שהתפוחים הצ'כים ממש קטנים) והנה המתכון:

שטרודל תפו"ע צ'כי

בצק:

150 ג' קמח רגיל (כוס ועוד כף)

60 מל' מים חמימים (4 כפות)

קורט מלח

1 כפית יין/ חומץ/ מיץ לימון

60 גרם חמאה

מפוררים את חמאה עם הקמח, מוסיפים את השאר ולשים לבצק גמיש. מניחים קצת בצד עד שהמלית מוכנה והתנור מתחמם.

מלית:

חופן חמוציות או צימוקים  (השתמשתי בחמוציות ללא סוכר)

3 תפוחי עץ חמוצים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

חופן תערובת כל טוב הארץ (אני שמתי אגוזים, גרעיני חמניה, פיסטוקים)

כף סוכר ( במקום זה הוספתי 3 כפות כמו-סוכר)

חצי כפית קינמון

פירורי ביסקוויטים ( השתמשתי בארבע עוגיות קנויות ללא סוכר)

מערבבים את כל החומרים פרט לפירורי העוגיות.

מרדדים את הבצק לעלה מאורך (אני מרדדת על נייר אפיה), מפוררים במרכז שתיים מהעוגיות, מניחים מעל את המלית, מעל המלית מפוררים שתי עוגיות נוספות, מעלים את קצוות הבצק וסוגרים לרולדה. הופכים כשהחיבור כלפי מטה (ולכן יעיל כל כך לרדד על נייר אפיה) מעבירים עם הנייר לתבנית. אופים כ40 דקות בתנור שחומם מראש ל170 מעלות.

את המלית הנותרת חילקתי לתבניות אישיות, ערבבתי קצת חמאה עם קמח וגרנולה וקצת סוכר, יצרתי פירורים, פיזרתי מעל ואפיתי, מיד כשזה יצא- היתה מי שחגגה על היצירה הספונטנית שלי עם קצת קצפת מעל…..

מכיוון שהאפיה האינטואיטיבית שלי לא תספק אתכם- אז הנה המתכון המקורי שעליו נשענתי (בגדול )

קראמבל גרנולה ופירות אדומים (המתכון של רות אוליבר, על השולחן)

לפירורי בצק:

200 ג' חמאה

1 כוס (פחות שתי כפות) סוכר חום (אני מסתפקת בחצי כוס)

½ 1 ועוד כף קמח (אני שמה כוס קמח רגיל ועוד חצי של  קמח מלא)

½ כוס אגוזי פקאן

1 כוס גרנולה

למלית:

400 ג' פירות יער אדומים

½ כוס אבקת סוכר (גם כאן אני שמה פחות!!!)

מערבבים יחד את כל חומרי הבצק, ליצירת פירורים.

מערבבים את הפירות עם אבקת הסוכר ושליש מכמות הפרורים. מחלקים את תערובת פירות היער לכ10 כלי הגשה (חסיני חום). מעל מפזרים את יתרת הפירורים. אופים עד להזהבת הפירורים, כ15 דקות ב170 מעלות.

שיהיה שבוע מתוק וקל

ממש כמו הקינוחים האלה….

אני.

5 תגובות to “יומולדת שמח ושני מתכונים של קינוחים קלים לימים קרים”

  1. דיצה 4 בדצמבר 2011 בשעה 17:42 #

    איזה כיף לקבל מיילים כאלה….
    אין עליך!!!!

    אהבתי

  2. ורד 5 בדצמבר 2011 בשעה 2:09 #

    רק רציתי להגיד שאני אוהבת אותך….

    אהבתי

    • רינת 6 בדצמבר 2011 בשעה 5:33 #

      בתור אחת שאין לה פייסבוק (כי…) הבלוג פשוט תענוג.
      כייף, כייף גדול.
      יכולתי לדמיין אותך, לילך, כשאת מחייכת וכותבת את הבלוג.
      הרבה אהבה,
      רינת

      אהבתי

      • livelach 6 בדצמבר 2011 בשעה 7:48 #

        איזה כיף להיות מוקפת באהבה! שיהיה יום נפלא!!! ואני באמת מחייכת- כל הדרך אל הבלוג….

        אהבתי

  3. מתכונים 18 בדצמבר 2011 בשעה 20:39 #

    השטרודל נראה מצויין!
    תודה על המתכון.

    אהבתי

כתיבת תגובה